Tendintele 2021 ale platformelor de socializare

De când a început pandemia COVID-19, aspectul social al omului a fost rescris, forțându-ne să stăm acasă, să lucrăm de acasă, să nu avem nicio altă formă de divertisment, decât cea online.

De cand a inceput pandemia COVID-19, aspectul social al omului a fost rescris, fortandu-ne sa stam acasa, sa lucram de acasa, sa nu avem nicio alta forma de divertisment, decat cea online. Mai mult decat atat aceasta tranzitie in online, mai ales pe platformele sociale a atras dupa sine anumite comportamente. Pentru cei care lucreaza pe platformele sociale, noua stare de spirit este extrem de benefica in conexiunea cu audienta dorita.

Platformele Sociale – mai relevante ca niciodata

Inca de la aparitia retelelor sociale, marketerii au pus la indoiala rentabilitatea investitiei pe retelele sociale (ROI). Numerosi oameni din marketing, se intreaba daca este benefica promovarea catre un public larg pe Twitter sau TikTok. Cu siguranta cursa nebuna din social media va fi mult mai intensa in acest 2021, mai ales pentru ca specialistii in marketing vor folosi un set de tehnici avansate pentru a conecta servicii si produse cu utilizatorii. Noile optiuni de achizitie incorporate in postari, fluxuri live si povesti permit utilizatorilor sa faca shopping online, mai usor ca niciodata. Mai ales datorita faptului ca cei mai multi oameni dezvolta un fel de comportament #stamacasa.

Oamenii vor dori mai multa responsabilitate din partea platformelor sociale

Chiar daca consolidarea tehnologica continua sa se dezvolte de-a lungul anilor, iar era moderna este un avantaj pentru fiecare dintre noi, specialistii din domeniu se intreaba daca nu cumva Social Media controleaza prea mult liberatea si discursul public al omului. Cel mai bun exemplu este situatia actuala Facebook-ului. Ancheta federala care este in curs de desfasurare ar putea avea ca rezultat independenta aplicatiilor Instagram si WhatsApp, adica acestea doua sa devina companii separate. Desi nu vom avea o rezolutie anul acesta, canalele media vor discuta despre transparenta platformelor sociale, responsabilitatea si felul in care utilizatorii se simt pe platformele sociale. Este indicata o prezenta cat mai activa a companiilor pe platformele sociale, atat pentru a avea o perspectiva clara a ceea ce se intampla in viata reala cat si pentru conexiunea directa cu clientii.

Platformele Social Media se vor ,,bate” pe atentia si bugetul comerciantilor

Cat de curand o lupta apriga va incepe intre toate platformele sociale. La ora actuala toate platformele media, podcasturi si streaming ofera servicii publicitare. Acestea includ serviciile Spotify care intentioneaza sa targheteze podcasteri. Vor fi din ce in ce mai multe optiuni de promovare online si asta va duce la o lupta apriga intre platforme. Fiecare platforma va incerca sa se vanda cat mai bine posibil si va incerca sa dovedeasca ca este cea mai productiva, din punct de vedere al ROI-ului.

Protejarea brandului va ramane provocatoare

Anul 2020 a adus o rata de crestere a brandurilor in sfera politica. Unele dintre ele s-au trezit intr-un jurnalism riscant si vulgar, care implica participarea la conversatii online. Responsabilitatea brandului va fi relevanta anul acesta, pe masura ce vor aparea diverse dezinformari publice. Din fericire, exista o modalitate de a rezolva aceste provocari legate de imaginea brandului. Marketerii au nevoie sa-si aminteasca aceste doua responsabilitati pentru a pastra eficienta responsabilitatii brandului:

1. Intelegerea preocuparilor sociale ale audientei targetate.
2. Stabilirea clara despre cum si cand sa impartaseasca gandurile in online, precum si un plan de rezerva, pentru a preveni deteriorarea brandului.

 

Let’s work together on your Success Story.