Tendinte de Design Grafic in 2021

Inceputurile aduc mereu inovatie si oportunitati, in fiecare colt al lumii, chiar si in lumea designului grafic.

Inceputurile aduc mereu inovatie si oportunitati, in fiecare colt al lumii, chiar si in lumea designului grafic. Fiindca incepem un an nou, noi tendinte uimitoare de design sunt in voga. Perspectiva atipica a anului 2020, impreuna cu pandemia care ne-a infuzat frica si incertitudine, ne face sa ne dorim trenduri de design proaspete si revigorante.

S-au dus vremurile futurismului, a stiintifico-fantasticului si a formelor ireale, noile trenduri sunt cu si despre oameni. In ciuda a ceea ce crede fiecare, pandemia ne-a facut sa ne apropiem mai mult, ca oameni, ca familii, ca prieteni, oferindu-ne o noua perspectiva a conditiilor sociale precum si a privilegilor pe care le avem. Cu siguranta vom vedea multe dintre acestea in designul anului 2021.

Daca esti interesat de noile trenuri ale designului grafic, aseaza-te confortabil si continua sa citesti. Am pregatit pentru tine un ghid proaspat al tendintelor. Clasicul simbolism si elementele naturii sunt doar cateva dintre specialitatile pregatite:

1. Abstract Psychedelia, un fel de Psychedelia Abstracta

Cand auzim termenul psychedelia, gandul ne duce in anii 60, auzim muzica veche si parca simtim atingerea artei de atunci. Coloristica si modelele creative ale acelor vremuri sunt adesea comparate cu senzatii halucinogene si experimente sociale. Ideea de la care se pleaca este de libertate in miscare – trairea vietii fara compromisul societatii, ideea din care fiecare dintre noi putem prelua. Astazi, imaginea psihedelica, poate reprezenta o viata fara acele elemente traditionale de austeritate colectiva.

2. The Revival Of Classic Symbolism – Renasterea Simbolismului Clasic

Contrat gandirii majoritare simbolismul nu este definit doar de arta sa, ci de-a lungul secolelor simbolismul a fost folosit in diverse moduri pentru a transcende granita limbajului si pentru a putea transmite mesaje, avertizari sau doar pentru a creea empatie pentru o cauza. Adaugarea simbolismului in design poate consolida forta designului respectiv, transmitand un mesaj puternic si impunator. Atentia sporita la detalii, paleta de culori, formele si iconitele aferent, toate acestea mixate intr-un desgin efervescent pot cucerii sau pot pierde publicul. In acest an designerii vor da liber la puterea simbolului, oferind empatie, ganduri de imbarbatare si prosperitate.

3. Retro Futurism, un fel de Futurismul Retro

Retrofuturismul este adesea folosit pentru a transmite optimism sau viziuni ale condamnarii. Ganditi-va doar la modul in care trecutul a gresit viitorul. Nu avem nici acum masini zburatoare (doar in Harry Potter) sau pistoale cu raze si nicidecum roboti nu au cucerit inca lumea. Designerii anului 2021 vor folosi imagini din retrofuturism pentru a critica sau pentru a lauda societatea actuala si toate implicatiile ei.

4. Authenticism – Autenticitate

In ultimul an, populatia a pus la indoiala si la reexaminare prejudecatile si sistemul politic si social actual. In 2020, o data cu miscarea Black Lives Matter, dar povestea sigur nu se termina aici. In 2021 probabil vom continua sa vedem proteste si schimbari, iar designul grafic va include reprezentari autentice ale situatiei actuale. Trecerea la realism, adica la realitatea din jurul nostru si diversitate este un fapt clar acum, dar 2021 il va duce si mai departe.

5. Fine Arts Infusion, un fel de Infuzie de Arte Plastice

In 2021, designerii vor distruge granitele traditionale dintre arte plastice si design, creand expresii abstracte si tehnici de pictura aplicate in design. Pictura ofera artistului si privitorului crestere, realism si varietate. O infuzie de arte plastice in designul grafic, va aduce clasa si cultura modelului, oferind astfel o alta abordare brandurilor care doresc sa transmita eleganta. Astfel, in 2021 vom vedea designul infuziei de arte plastice pe etichetele de vin si ambalajele produselor cosmetice.

Astea fiind spuse…

2021 este anul schimbarilor, atat prin digitalizarea continua cat si in tendintele de design grafic. Pentru a afla in timp real cele mai noi tendinte si pentru a reimprospata imaginea companiei WUKO MEDIA este aici pentru tine. Oamenii talentatii din spatele WUKO iti vor oferi aceea tenta psihedelica de care ai neviue pentru a fi acolo unde iti doresti. Mai multe despre serviciile noastre de design grafic si branding.

Let’s work together on your Success Story.