Culorile anului 2021, declarate de Pantone

Conform Pantone Color Institute, anul acesta se poarta griul si galbenul luminos. Dupa un an atat de altfel si dificil, alegerea celor de la Pantone este una sensibila si empatica cu sentimentele oamenilor.

Conform Pantone Color Institute, anul acesta se poarta griul si galbenul luminos. Dupa un an atat de altfel si dificil, alegerea celor de la Pantone este una sensibila si empatica cu sentimentele oamenilor.

In mod normal, se alege doar o singura culoare, insa daca anul trecut a fost altceva, alegerea Pantone a fost ematica cu populatia. Din pacate anul 2020 a fost altfel decat ne asteptam cu totii. La inceput nici nu nu imaginam impactul puternic si raspandirea atat de rapida a virusului in intreaga lume. Cei mai multi dintre noi am sperat ca va trece repede, insa nu a fost asa. Suntem deja de un an, in pandemie, cu mastile pe fata si incercam sa ne obisnuim cu ,,noua normalitate”.

Exista speranta, iar aceste doua culori spun asta cu voce tare. Din nefericire au fost multe decese si multe infectari, insa speranta inca este puternica. Cele doua culori alese, ne imping tacit spre speranta. Griul reprezinta situatia sumbra a pandemiei, incertiudinea si frica de Coronavirus. Insa galbenul vine puternic si ne transmite ca exista lumina la capatul tunelului. In ciuda a tot ceea ce a fost greu, exista speranta ca intr-o zi Coronavirusul v-a disparea. Aparitia vaccinului in mai multe tari consolideaza speranta populatiei.

Singurul an în care Pantone a mai ales două culori, a fost anul 2016, simbolizând fluiditatea sexuală. Clasicul albastru era prevăzut pentru a fi culoarea anului 2020, însă din cauza stărilor de urgență, a distanțării sociale și a pandemiei tumultoase s-a renunțat la idee. Mulți oamenii au rămas fără locuri de muncă, elevii au început să învețe online, evenimentele au fost anulate, spitalele supra aglomerate șamd. Din păcate mulți oameni au fost nevoiți să aibă parte de provocări financiare, mentale și sociale.

Dar asta a fost in trecut! Anul 2020 s-a terminat, iar 2021 vine stralucitor in umbre de galben luminos! Multe tari au renuntat la o parte dintre restrictii si parca parca se simte un iz de normalitate, asa cum o cunoastem noi.

Culorile gri si galben sunt simbolul a ceea ce traim acum. Majoritatea am supravietuit, chiar daca din nefericire unii au pierdut oameni dragi. Insa situatia nu mai este atat de neagra (culoarea aleasa in 2020) precum a fost. Multe companii din diverse domenii de activitate lupta pentru a ne intoarce cat mai rapid inapoi la normalite.

Designul sutine aceasta intoarcere la normalitatea iubita, prin culorile alese cu empatie fata de oameni.

Let’s work together on your Success Story.